Λέσχη Νέων

Η Λέσχη στεγάζεται σε ένα διώροφο κτίριο, με γραφεία και ένα χώτο εκδηλώσεων με κυλικείο, τηλεόραση κλπ. Εκτός από τους νέους, τη Λέσχη επισκέπτονται κάτοικοι του χωριού κάθε ηλικίας, οι οποίοι έρχονται εδώ για να χαλαρώσουν και να συζητήσουν.

Η Λέσχη στεγάζει τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρυονερίου, τον Αθλητικό Σύλλογο “Αετός”, τον Σύλλογο “Φιλοξενία” και τον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Κρυονερίου. Στο ισόγειο της Λέσχης υπάρχει το γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Κρυονερίου με το Ιστορικό της Αρχείο.

Εξάσκηση ξένων γλωσσών “Tandem”

Από το 1998 ο σύλλογος Φιλοξενία φιλοξενεί στο Κρυονέρι νέους εθελοντές από όλες τις χώρες της Ευρώπης στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας (Erasmus, Eυρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, κλπ.), με στόχο την ανάπτυξη της υπαίθρου διαμέσου διαπολιτισμικών ανταλλαγών και εθελοντισμού. Οι εθελοντές συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις για την τοπική νεολαία, όπως π.χ. πολιτιστικές εκδηλώσεις, βραδιές κινηματογράφου, εικαστικές δράσεις και χειροτεχνίες.
Μια πολύ σημαντική δραστηριότητα που αναλαμβάνουν είναι τα μαθήματα ανταλλαγής γλωσσών “Tandem”. Οι εθελοντές συναντιούνται με ντόπιους εφήβους στη Λέσχη Νέων, όχι μόνο για να τους βοηθήσουν να εξασκήσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες σε ξένες γλώσσες, αλλά και για να ανταλλάξουν λεξιλόγιο στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες. Ο στόχος των πρακτικής άσκησης Tandem δεν είναι η δημιουργία μιας ακαδημαϊκής ατμόσφαιρας, αλλά να δημιουργηθεί ένας διασκεδαστικός χώρος για παιχνίδια, συζητήσεις για την καθημερινή ζωή, τα χόμπι και τις πολιτισμικές ομοιότητες και διαφορές των νέων.

Συνεδριάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου


Η Λέσχη Νέων αποτελεί σημείο συνάντησης για τον Πολιτιστικό Σύλλογο, για την ανταλλαγή πληροφοριών και τον προγραμματισμό μελλοντικών εκδηλώσεων. Μέρος των πολυάριθμων εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, όπως κινηματογραφικές προβολές, διαλέξεις, εργαστήρια, δράσεις για τους νέους κ.α. πραγματοποιούνται σε αυτό το κτίριο. Εδώ λαμβάνει χώρα και μια απο τις σημαντικότερες δράσεις του Συλλόγου, η Αιμοδοσία.

Το Κτίριο

Η Λέσχη Νέων χτίστηκε το 1959 και το 1997 προστέθηκε ο δεύτερος όροφος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Κρυονερίου.
Πριν χτιστεί η Λέσχη Νέων, στη θέση αυτή υπήρχε το σχολικό κτίριο. Μια αναμνηστική πινακίδα θυμίζει τώρα το παλιό σχολείο που χτίστηκε το 1886 από τον δήμαρχο Κροκιδά και χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας. Επίσης, η οδός στην οποία βρίσκεται το κτήριο, ονομάστηκε προς τιμήν της Κ. Αδαμοπούλου, πρώην υπουργό Γεωργίας, η οποία ασχολήθηκε με τη συγκέντρωση χρημάτων για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Το εξωτερικό του κτιρίου
Ο εξωτερικός χώρος της Λέσχης είναι διακοσμημένος με χειροποίητα ψηφιδωτά έργα, φτιαγμένα από εθελοντές, και πινακίδες που αντιπροσωπεύουν χορηγούς, συνεργάτες και ιστορικές πληροφορίες για το κτίριο.

Ισόγειο
Η κύρια αίθουσα του ισογείου περιλαμβάνει την αίθουσα διαλέξεων, με προβολέα μεγάλης οθόνης για παρουσιάσεις, τηλεόραση, μπαρ και τραπεζοκαθίσματα. Δεξιά από την κύρια είσοδο του κτιρίου υπάρχει γραφείο, όπου στεγάζει το Ιστορικό Αρχείο του Κρυονερίου και την Τοπική Κοινότητα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μικρή αίθουσα συνεδριάσεων.

Πρώτος όροφος


Στον πρώτο όροφο βρίσκονται τα γραφεία των συλλόγων και ενιαίος χώρος εργασίας, ο οποίος χρησιμοποιείται από τις τοπικούς φορείς και τους εθελοντές. Εδώ πραγματοποιούνται επίσης οι συναντήσεις άσκησης ξένων γλωσσών “Tandem” και η δανειστική βιβλιοθήκη.

Γκαλερί:
Κατασκευή Λέσχης Νέων Κρυονερίου
Δράσεις της Λέσχης Νέων
Προσκλήσεις για εκδηλώσεις της Λέσχης Νέων