Μονοπάτι πεζοπορίας Απαγορεμένο

Γενικές πληροφορίες

Το μονοπάτι πεζοπορίας Απαγορεμένο έχει μήκος _____ χλμ και μπορεί να ολοκληρωθεί σε 25 λεπτά.Αυτή η πεζοπορία έχει χαμηλό βαθμό δυσκολίας και δεν χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό πεζοπορίας.Η πεζοπορία ξεκινά από το Αμφιθέατρο του χωριού και σας οδηγεί μέσα από το δάσος μέχρι να φτάσετε σε μια στενή λωρίδα επαρχίας, χωρίς άσφαλτο.Στο δρόμο της επιστροφής έχετε δύο επιλογές: είτε να ακολουθήσετε το ίδιο μονοπάτι για να επιστρέψετε στο χωριό είτε για να ακολουθήσετε την επαρχιακή λωρίδα προς την κατεύθυνση του χωριού.

  • Απόσταση: _____ χλμ
  • Διάρκεια: _____ λεπτά.
  • Δυσκολία: εύκολο
  • Εργαλεία πεζοπορίας: σανδάλια πεζοπορίας, μπουκάλι νερό, καπέλο πεζοπορίας.
  • Αξιοθέατα: Παρατηρητήριο Κρυονέρι

Ιστορία

Αυτό το μονοπάτι χρησιμοποιείται παραδοσιακά από τους ντόπιους για να εργαστούν στα χωράφια. Πριν γίνει ο κανόνας των ελκυστήρων, οι χωρικοί χρησιμοποίησαν άλογα, μουλάρια ή γαϊδούρια για να μεταφέρουν τα εργαλεία που χρειάζονται για τη γεωργία και επίσης για τη συγκομιδή.

Το μονοπάτι αποκαταστάθηκε το 2020 από μια ομάδα εθελοντών ESC από τον Οργανισμό Νεολαίας Filoxenia, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα, το Δασικό Γραφείο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρυονερίου. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται τόσο από τουρίστες, ντόπιους, όσο και από μαθητές που κάνουν αθλητική προπόνηση.

Φυσικό τοπίο

Το πρώτο μέρος του μονοπατιού περνά μέσα από το δάσος και μετά συνεχίζει δίπλα σε αμπελώνες, που εκτείνονται για πολλά εκτάρια. Μόλις φτάσετε στην επαρχιακή λωρίδα, έχετε δύο επιλογές για να επιστρέψετε στο χωριό: είτε ακολουθήστε το ίδιο μονοπάτι πίσω στον κεντρικό δρόμο είτε συνεχίστε την πεζοπορία σας ανηφορικά.

Κατά μήκος του μονοπατιού μπορείτε να παρατηρήσετε τα όμορφα ερυθρά πηλό εδάφη, τα οποία είναι εξαιρετικά για τις καλλιέργειες αμπέλου, ειδικά τα κόκκινα αμπέλια. Το χώμα αργίλου επωφελείται από υψηλά θρεπτικά συστατικά και μπορεί να συγκρατήσει υψηλή ποσότητα νερού. Τα αργιλώδη εδάφη παραμένουν υγρά και κρύα το χειμώνα και στεγνώνουν το καλοκαίρι. Κάθε χρόνο, αυτά τα χωράφια παράγουν μια πλούσια συγκομιδή περίπου _____ τόνων επιτραπέζιων σταφυλιών. Πωλούνται είτε σε σούπερ μάρκετ και άλλους λιανοπωλητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό είτε καταναλώνονται από τον τοπικό πληθυσμό.

Το δάσος Εκεί μπορείτε να θαυμάσετε όμορφα τοπία μεσογειακού δάσους, καθώς και ελαιώνες και αμπελώνες. Στο βάθος, μπορείτε να δείτε το Αστρονομικό Παρατηρητήριο, το παλιό νεκροταφείο του χωριού με τα μαγευτικά κυπαρίσσια, καθώς και τον Κόλπο της Κορίνθου.

Η βλάστηση ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με τα υψόμετρα. Το μονοπάτι ξεκινά σε υψόμετρο 750 μέτρων, κατά μήκος της όχθης του ποταμού Elisson, που πλαισιώνεται από κάθε πλευρά από μεγάλα ψηλά δέντρα. Καθώς ανηφορίζετε, θα βρείτε τυπική μεσογειακή βλάστηση κατά μήκος του δρόμου, μεικτά δάση κυπαρίσσι, θάμνους και πέτρα. Το φθινόπωρο, μετά τις εποχιακές βροχοπτώσεις, τα μονοπάτια πασπαλίζονται με ελληνικά κυκλάμινο και το τοπίο αποκτά μια φρέσκια απόχρωση πράσινου. Αυτό το όμορφο πράσινο φιλοξενεί άγρια ​​κουνέλια, αλεπούδες, άγριους χοίρους, φίδια, σαύρες και χελώνες.