Μονοπάτι πεζοπορίας της εκκλησίας Prophet Elias

Γενικές πληροφορίες

Εκκλησία του Προφήτη Ηλία

Αυτό το μονοπάτι συμπίπτει εν μέρει με το μονοπάτι πεζοπορίας της Μονής Λεχόβας. Αλλά ο προορισμός είναι η εκκλησία του Προφήτη Ηλία που προσφέρει μια φανταστική θέα. Μπορείτε ακόμη να ρίξετε μια ματιά από ψηλά στο εργοτάξιο όπου κατασκευάζεται ένα φράγμα. Αυτό κατασκευάζεται για να έχουν οι αγρότες αρκετό νερό για να αρδεύουν τα χωράφια τους.

Το πρώτο κομμάτι της διαδρομής είναι το πεζοπορικό μονοπάτι Καραμάνος αλλά στρίβετε δεξιά λίγο πριν το σπήλαιο. Το επόμενο τμήμα είναι το ίδιο με αυτό που οδηγεί στη μονή Λεχόβας. Στο τέλος του πρώτου τμήματος, όταν φτάσετε σε έναν χαλικόδρομο κατά μήκος ενός αμπελώνα, πρέπει να πάρετε τον πρώτο δρόμο αριστερά. Σε αυτό το τμήμα έχετε μια πολύ ωραία θέα στην κοιλάδα και έχετε τον προορισμό ακριβώς μπροστά στα μάτια σας. Αυτός ο δρόμος οδηγεί στο δρόμο, τον οποίο μπορείτε επίσης να πάρετε ως δρόμο επιστροφής. Το μονοπάτι πεζοπορίας οδηγεί λίγα μέτρα κατά μήκος του δρόμου, στη συνέχεια το μονοπάτι στρίβει δεξιά και ανηφορίζει προς την εκκλησία του Προφήτη Ηλία. Στην κορυφή του λόφου έχετε μια απίστευτη θέα στον Κορινθιακό κόλπο και το πανέμορφο τοπίο με τα βουνά στο βάθος.

Komoot route: Karamanos hiking trail

Komoot route: Cave to Prophet Elias church

Komoot route: Prophet Elias church to Amphitheatre

  • Απόσταση: 10.7km
  • Διάρκεια: 10 χλμ: Χρονική διάρκεια: 120 λεπτά
  • Δυσκολία: μέτρια
  • Εξοπλισμός πεζοπορίας: μπότες πεζοπορίας ή σανδάλια πεζοπορίας, μπουκάλι νερό, καπέλο, μπαστούνια πεζοπορίας (αν χρειάζεστε επιπλέον στήριξη)
  • Αξιοθέατα: Προφήτη Ηλία, θέα στην κοιλάδα, θέα στο φράγμα