Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυονερίου

Γενικές πληροφορίες

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυονερίου ιδρύθηκε το 1985 από μια ομάδα νέων του χωριού με έδρα το Κρυονέρι Κορινθίας. Αρχικά το όνομα του συλλόγου ήταν Εκπολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Κρυονερίου και είχε ως σκοπό τη διατήρηση και τη διάδοση της παράδοσης και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, τη συμβολή στην άνοδο του μορφωτικού και πολιτισμικού επιπέδου των κατοίκων του χωριού και τέλος την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την ψυχαγωγία, την ανάπτυξη του αθλητισμού και γενικά τη βελτίωση του τρόπου ζωής των κατοίκων του χωριού. Ο σύλλογος αποτελείται από 140 εγγεγραμμένα μέλη ηλικίας από 18 έως 40 ετών. Ο κοινός τόπος συνάντησης για τα μέλη του συλλόγου είναι η Λέσχη Νέων, ένας χώρος στο κέντρο του χωριού, που διαμορφώθηκε και ανακαινίσθηκε το 2003. Εκτός από στέκι νεολαίας λειτουργεί και ως αίθουσα ομιλιών, συμβουλίων και προβολής ταινιών. Διαθέτει ηλεκτρονικούς υπολογιστές με πρόσβαση στο διαδίκτυο και δανειστική βιβλιοθήκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:

  • Κρυονέρι Κορινθίας, 20200
  • e-mail: psnkrioneriou@gmail.com
  • Facebook

    Οι κύριες δραστηριότητες του Συλλόγου συνοψίζονται παρακάτω:

     

?? Παπαδοσιακοί ελληνικοί χοροί

Τα μαθήματα χορού ξεκίνησαν το 1993, με δύο χορευτικά τμήματα. Σήμερα, υπάρχουν έξι διαφορετικές χορευτικές ομάδες συνολικά. Τα τμήματα αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες, μέλη του συλλόγου, καθώς και μαθητές του νηπιαγωγίου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. 

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι χορευτικές ομάδες συμμετέχουν σε πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περιοχή της Κορινθίας, προωθώντας το έργο τους μέσω πολιτιστικών ανταλλαγών, καθώς και σε παραστάσεις εκτός της περιοχής, σε όλη την Ελλάδα, σε μέρη όπως η Αθήνα, η Σάμος κ. λπ. Επίσης, λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Τσεχική Δημοκρατία, η Ουγγαρία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Σερβία και η Ιταλία.

Μοναδική εμπειρία  αποτελεί η συμμετοχή μιας χορευτικής ομάδας του συλλόγου στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004.

?  Πολιτιστικα Δρωμενα

Η Πολιτιστική Εβδομάδα Κρυονερίου διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ο κόσμος καλείται να παρακολουθήσει πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, δραστηριότητες και εκδηλώσεις για παιδιά (με κλόουν, Καραγκιόζη κ. λπ. ), κινηματογράφο, καθώς και το ετήσιο φεστιβάλ παραδοσιακού χορού, όπου συμμετέχουν  χορευτές από όλη την Ελλάδα το εξωτερικό.

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει, επίσης, εκδηλώσεις όπως διαλέξεις, προβολές κινηματογραφικών έργων και συναυλίες, στις οποίες ενίοτε συμμετέχουν ακόμη και μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως ο Νίκος Παπάζογλου, ο Σωκράτης Μάλαμας, οι Pyx Lax, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μανώλης Λιδάκης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και άλλοι. Έτσι, με μια σειρά συναυλιών που έλαβαν χώρα στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, μπόρεσαν να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την ανακαίνιση της Λέσχης Νέων.

 

?   Εκστρατείες δωρεάς υγείας και αίματος 

Από το 1999, ο Σύλλογος διοργανώνει εκστρατείες αιμοδοσίας δύο φορές το χρόνο στη Λέσχη Νέων Κρυονερίου. Κάθε φορά, η εκδήλωση συγκεντρώνει περισσότερους από 50 δωρητές, μέλη ή φίλους του Συλλόγου. Καθόλη τη διάρκεια του έτους, διοργανώνονται επίσης πολλά ενημερωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια για την υγεία, τη διατροφή και την τοπική γεωργία.

⚽️ Αναψυχή και αθλητικές δραστηριότητες

Στη Λέσχη Νέων πραγματοποιούνται δραστηριότητες αναψυχής καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επίπλέον δραστηριότητες που οργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο: μαθήματα Shotokan-Karate, χορού και γυμναστικής.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Λέσχη Νέων αποτελεί κινητήρια δύναμη για την εμπλοκή σε πολιτιστικές δραστηριότητες και ανταλλαγές, με πολλά οφέλη για ολόκληρη την τοπική κοινωνία

Πρόεδρος Δ.Σ.: Πανάγου Χρήστος
Αντιπρόεδρος: Θεοδώρου Αθανασία 
Γενική Γραμματέας: Αναγνωστοπούλου  Αθανασία
Ταμίας: Πανάγου  Παναγιώτης
Μέλος Δ.Σ.: Αναγνωστόπουλος Βασίλης 

Δράσεις της Λέσχης Νέων

Προσκλήσεις για εκδηλώσεις της Λέσχης Νέων

Ταξίδι στην Ιταλία από τη Λέσχη Νέων Κρυονερίου 2000

Κατασκευή Λέσχης Νέων Κρυονερίου