Το μονοπάτι πεζοπορίας «Πιρόνα»

Γενικές πληροφορίες

Το μονοπάτι της Πιρόνας είναι η τελευταία προσθήκη στα μονοπάτια του Κρυονερίου. Ξεκινάει δίπλα από την κεντρική εκκλησία του χωριού Αγία Τριάδα, κατεβαίνοντας στο πλακόστρωτο που οδηγεί στην Κάτω Βρύση, όπου βρίσκονται οι παλιές πλύστρες του χωριού.

Αυτή η διαδρομή περιλαμβάνει διάφορα τοπία, από πεδινά χωράφια μέχρι πυκνοκατοικημένα δάση και το μονοπάτιβρισκεται κυρίως κατά μήκος του ποταμού Ελισσώνα, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την ευχάριστη σκιά το καλοκαίρι.

Komoot route

  • Απόσταση: 3,5 χιλιόμετρα
  • Διάρκεια: 1 ώρα και 20 λεπτά
  • Δυσκολία: μέτρια
  • Εξοπλισμός πεζοπορίας: μπότες πεζοπορίας, ένα μπουκάλι νερό, ένα καπέλο, ανθεκτικά αδιάβροχα παπούτσια πεζοπορίας, μπαστούνια πεζοπορίας (αν χρειάζεστε επιπλέον στήριξη)
  • Αξιοθέατα: Πιρόνα Βρύση, αρχαία γέφυρα

Φυσικό τοπίο

Η όχθη του ποταμού αποτελείται από ψηλά δέντρα και θάμνους. Τα φύλλα και τα κλαδιά είναι βέβαιο ότι θα τρίζουν κάτω από τα πόδια σας. Το έδαφος είναι αρκετά ανώμαλο και απρόβλεπτο κατά
καιρούς και, καθώς σε ορισμένα σημεία θα πρέπει να διασχίσετε το ποτάμι , συνιστώνται σταθερές μπότες πεζοπορίας και πιθανώς μπαστούνια πεζοπορίας.

Σε αυτό το μονοπάτι μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία πανίδας, όπως καβούρια, βατράχια, σαύρες και όλα τα είδη πολύχρωμων πεταλούδων. Αν είστε τυχεροί, μπορεί επίσης να παρακολουθήσετε λιβελούλες να χορεύουν γύρω από το ποτάμι.


ActGreen!