Αρχαία Σικυώνα Μονοπάτι πεζοπορίας

Γενικές πληροφορίες

Το πεζοπορικό μονοπάτι της Αρχαίας Σικυώνας είναι πεζοπορικό μονοπάτι, με πολλά μέτρα υψόμετρο, αλλά κατηφορίζει από το Κρυονέρι το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.
Έχει να προσφέρει πολλή φύση και πολιτισμό και γι’ αυτό συνιστάται ανεπιφύλακτα. Η αρχή είναι στο Κρυονέρι και το τελικό σημείο στο αμφιθέατρο της Σικυώνας, το λίκνο του θεάτρου, όπου παίχτηκε το πρώτο θέατρο στον κόσμο γύρω στο 400-300 π.Χ.. Επιπλέον, στη Σικυώνα υπάρχει και ένα ιστορικό μουσείο, ακριβώς δίπλα στο θέατρο.

Komoot route

  • Απόσταση: 12 χιλιόμετρα (μονόδρομος)
  • Διάρκεια: 1,5 χλμ: 150 λεπτά (μονόδρομος)
  • Δυσκολία: μέτρια
  • Εξοπλισμός πεζοπορίας: μπότες πεζοπορίας ή σανδάλια πεζοπορίας, μπουκάλι νερό, καπέλο, μπαστούνια πεζοπορίας (αν χρειάζεστε επιπλέον στήριξη)
  • Αξιοθέατα: Αμφιθέατρο, φανταστική θέα, Αρχαία πόλη Σικυώνα

Το μονοπάτι περνάει από το νεκροταφείο, προς την κατεύθυνση της διασταύρωσης. Η θέα από εκεί είναι ήδη μια πρόγευση της περαιτέρω περιήγησης προς τη Σικυώνα, γιατί στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής θα έχετε μια ματιά στον Κορινθιακό Κόλπο.

Στα πρώτα χιλιόμετρα το μονοπάτι πεζοπορίας εξακολουθεί να οδηγεί πάνω από τον ποταμό Elisson, ο οποίος περιβάλλεται από μια πολύ όμορφη
μικτό δάσος, περνώντας από βράχους πορώδους βράχου που φαίνονται εντυπωσιακοί. Λίγο πιο κάτω
το μονοπάτι στη συνέχεια διασχίζει τον ποταμό Elisson, γι’ αυτό και συνιστώνται ιδιαίτερα αδιάβροχα παπούτσια, και συνεχίζει
μέσα από τους ελαιώνες κάτω από το Κρυονέρι. Στη συνέχεια το μονοπάτι περνάει κατά μήκος ενός φαραγγιού, όπου κατά τη διάρκεια χιλιάδων ετών το νερό έχει πάρει το δρόμο του προς τη θάλασσα. Η βλάστηση και η δομή των βράχων σε αυτή την περιοχή είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες κατά μήκος του ποταμού Έλισον. Η ποικιλία είναι σίγουρα ένα σημείο που διακρίνει το μονοπάτι. Τα βράχια και οι γκρεμοί στο μεσαίο τμήμα του μονοπατιού κόβουν την ανάσα και προς τον Κορινθιακό κόλπο μπορείτε να δείτε τις πεδιάδες του οροπεδίου γύρω από το Κιάτο. Εκεί το μονοπάτι περνάει πάνω από τη Μονή του Αγίου Στεφάνου και στη συνέχεια σέρνεται προς το τέλος, μέσα από βερίκοκα χωράφια προς τη Σικυώνα.