Μονοπάτι του ποταμού Ελισσον

Γενικές πληροφορίες

Το μονοπάτι αυτό κατεβαίνει στην Κάτω Βρύση, μια παραδοσιακή βρύση του 18ου αιώνα, που βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Ελισσώνα, ο οποίος πηγάζει από το Κρυονέρι και εκβάλλει στον Κορινθιακό Κόλπο στην πόλη του Κιάτου. Ο ποταμός είναι γνωστός από την αρχαιότητα, ρέει νοτιοανατολικά στη μέση του χωριού Το μονοπάτι προσφέρει αμφιθεατρική θέα στο χωριό και πανοραμική θέα στην καταπράσινη κοιλάδα του Ελισσώνα. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα όμορφο φυσικό τοπίο με πλούσια βλάστηση και πανύψηλα αιωνόβια πλατάνια.

Το μονοπάτι του ποταμού Elisson οδηγεί κατά μήκος του όμορφου ποταμού Elisson κάτω από τον Ξενώνα. Αν περπατήσετε κατά μήκος πίσω από την εκκλησία και περάσετε ένα σπίτι κάτω από το δρόμο, βρίσκεστε ακριβώς στο σωστό σημείο. Εδώ θα δείτε την Κάτω Βρύση και την αρχή του μονοπατιού. Όταν κατεβαίνετε στον ποταμό Elisson η φύση είναι πραγματικά εντυπωσιακή και μοιάζει σαν να βρίσκεστε σε διαφορετικό πλανήτη. Πρέπει να διασχίσετε το ποτάμι μερικές φορές και μερικές φορές πρέπει να είστε λίγο προσεκτικοί για να μην πέσετε σε αυτό. Γι’ αυτό και οι αδιάβροχες μπότες είναι πολύ χρήσιμες. Το μονοπάτι του ποταμού Elisson τελειώνει όταν φτάσετε στη διασταύρωση, όπου συναντώνται ο ποταμός Elisson και ο ποταμός Lechova. Αξίζει σίγουρα να πάτε σε αυτό το μονοπάτι πεζοπορίας. Μεγάλη σύσταση!

Αυτό το μονοπάτι μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με ένα από τα μονοπάτια πεζοπορίας Junction ή με το μονοπάτι πεζοπορίας Pirona.

Αν θέλετε να διαβάσετε για το πώς δημιουργήθηκε αυτό το μονοπάτι, επισκεφθείτε αυτό το άρθρο: LEADER.

Komoot route

  • Απόσταση: 1.37
  • Διάρκεια: 21 λεπτά
  • Δυσκολία: μέτρια
  • Εξοπλισμός πεζοπορίας: (αδιάβροχες)
  • Αξιοθέατα: Διασταύρωση, εκκλησία της Αγίας Τριάδας, Αμφιθέατρο