Μονοπάτι Μογγοστός

Γενικές πληροφορίες

Το μονοπάτι «Μογγοστός» είναι μακράν το μεγαλύτερο μονοπάτι του Κρυονερίου και οδηγεί μέσα στο δάσος του Μουγουστού. Στο τέλος της διαδρομής, θα έχετε μια φανταστική θέα προς τον Κορινθιακό Κόλπο, το Ξυλόκαστρο και τα Τρίκαλα.

Θα περπατήσετε για αρκετές ώρες και γι’ αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας φαγητό, ποτά και κατάλληλο ρουχισμό.Komoot route

  • Απόσταση: 19 χιλιόμετρα
  • Διάρκεια: 19 χλμ: Χρονική διάρκεια: 4-5 ώρες
  • Δυσκολία: μέτρια
  • Εξοπλισμός πεζοπορίας: μποτάκια ή σανδάλια πεζοπορίας, μπουκάλι νερό, καπέλο, μπαστούνια πεζοπορίας (αν χρειάζεστε επιπλέον στήριξη)
  • Αξιοθέατα: Αμφιθέατρο, παρατηρητήριο, δάσος Mongustos, πανοραμική θέαΤο μονοπάτι οδηγεί μέσα στους αμπελώνες στα βορειοδυτικά του Κρυονερίου, με κατεύθυνση το Αστεροσκοπείο, από το οποίο περνάει σε κοντινή απόσταση. Μετά από περίπου 5 χιλιόμετρα, θα φτάσετε σε έναν κεντρικό δρόμο τον οποίο πρέπει να διασχίσετε και από εκεί μπορείτε να ακολουθήσετε το μονοπάτι για άλλα 5 χιλιόμετρα μέσα στο δάσος του Μουγγουστού. Λίγο πριν από την απίστευτη πανοραμική θέα στο τέλος, το μονοπάτι στρίβει και πάλι αριστερά. Επιπλέον, δεν είναι τόσο ποικίλο σε σχέση με άλλα μονοπάτια πεζοπορίας, αλλά έχει μια καταπληκτική πανοραμική θέα στο τέλος!